Skip to main content

Ontdek de
volgende stap

Benieuwd hoe we je begeleiden naar het pleegouderschap of het worden van een zorggezin?

#1

Informatiepakket

Allereerst kun je een vrijblijvend informatiepakket opvragen. Hierin vind je meer informatie over de vormen, de vereisten en de organisatie die in jouw regio actief is.

#2

Voorlichtingsavond

Dit is een avond waar pleegzorg en/of zorggezinnen centraal staan en wij je alles rondom deze zorgvormen vertellen. Soms haakt een ervaren pleegouder of zorgouder aan om zijn/haar ervaringen te delen. 

#3

Screening

De inwonenden op je adres worden justitieel gescreend. Dit is een voorwaarde om pleegouder of zorggezin te worden. Na goedkeuring van de Raad voor de Kinderbescherming kun je aan het voorbereidende programma starten.

#4

Voorbereidende programma

Tijdens de voorbereiding leer je onder andere over: de relatie met de ouders, hechting, identiteit en het omgaan met soms ingewikkeld gedrag van het kind dat je opvangt. Samen met de trainer beslis je of je verder gaat als pleegouder of zorggezin.

#5

Beslissing

Heb je alles goed overdacht? Wil je pleegouder of zorggezin worden? Dan word je toegevoegd aan het pleegouder- of zorggezinbestand. Je geeft jouw voorkeur voor leeftijd en pleegzorgvorm aan. Kies je voor een zorggezin dan is dat altijd tijdelijk en voltijds.

#6

Matching

Nu is het wachten op de juiste match. Past het aanbod van één van de kinderen op de wachtlijst, dan nemen we contact met je op. Dat kan soms enige weken tot maanden duren omdat we altijd zoeken naar een pleeggezin of zorggezin dat het beste past bij het kind en de ouders.

Wil je ook helpen en meer informatie ontvangen?
Vraag een informatiepakket aan of neem contact met ons op!